Vymedzenie základných pojmov problematiky solventnosti poisťovne - Vachálková, Ingrid
Teoretické vymedzenie základných pojmov problematiky sledovania a vykazovania solventnosti poisťovne. Pohľad na historické vymedzenie a predikcia budúcich pojmov potrebných k sledovaniu solventnosti poisťovne - minimálna miera solventnosti, požadovaná miera solventnosti, skutočná miera solventnosti. Garančný fond poisťovne. Požiadavka kapitálovej solventnosti a minimálna kapitálová požiadavka.