Kultúra v medzinárodnom manažmente - Sršňová, Jana
Kultúra ako súčasť externého okolia hrá a bude hrať v medzinárodnom manažmente stále dôležitejšiu úlohu. Najčastejšie je charakterizovaná tzv. dimenziami kultúry, ktoré boli teoreticky vymedzené Hallom, Hostedom a ďalšími autormi. Práve tieto dimenzie kultúry sa stali základom analýzy národných kultúr. Fungovanie multinacionálnych podnikov prináša veľkú pozornosť aj podnikovej kultúre.