Niektoré poznámky k dividendovej politike a vlastníckej štruktúre podniku v kontexte agentského problému - Jančovičová Bognárová, Kristína, 1979-
Problematika dividendovej a vlastníckej štruktúry podniku v kontexte agentského problému. Teória tzv. indiferentnej dividendovej politiky (Miller a Modigliani 1961). Význam transakčných nákladov a udržanie zvolenej rovnováhy medzi dividendovou a investičnou politikou podniku. Teoretické poznatky potvrdené empirickým výskumom. Interakcia medzi akcionármi a dividendovou politikou.