Zkušenosti Portugalska s uplatňováním kohezní politiky EU - Vondrák, David
Stručná ekonomická charakteristika Portugalska. Socioekonomický kontext 80. a 90. rokov v Portugalsku. Programovacie obdobie 1989-1993 a 1994-1999. Portugalské regióny. Priority a programy pre obdobie 2000-2006. Programové obdobie 2007-2013. Vývoj portugalskej ekonomiky počas uplatňovania kohéznej politiky.