Nezávislý maloobchod v podmienkach globálnej konkurencie - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Dve protikladné roviny maloobchodu - transnacionálne korporácie a nezávislý maloobchod, ich porovnanie, skúmanie vzájomného vzťahu, trendov a súvislostí pôsobenia na trhu EÚ a SR. Možnosti expanzie nezávislých maloobchodníkov stále ponúkajú malé mestá a vidiek, kde nie je usadenie veľkých maloobchodných podnikov rentabilné.