Makroekonomický význam ekonomickej slobody - Moravčík, Miloš
Stručný pohľad na súčasný stav ekonomickej slobody pri skúmaní determinantov ekonomického vývoja. Vykazovnaie ekonomickej slobody jednotlivých krajín vo svete a postavenie Slovenska v súčasnosti. Index ekonomickej slobody (Index of Economic Freedom, IES) a index ekonomickej slobody sveta (The Economic Freedom of the World index, EFW). Vplyv ekonomickej slobody na makroekonomický vývoj.