Vývoj kurzu eura voči doláru počas prvých piatich rokov existencie eura - Moravová, Julianna
Vývoj kurzu najsledovanejšieho menového páru za obdobie piatich rokov od jeho vzniku. Prudký prechod eura od depreciácie k následnej apreciácii. Príčiny a pozadie pohybov kurzu v ekonomickom vývoji hospodárstva USA a eurozóny. Zhodnocovanie eura a vývoj eurodolárového výmenného kurzu.