Private equity, významná forma alternatívneho investovania - Pacek, Martin
V súčasnej dobe má potenciálny investor veľa možností kde investovať. Do veľkej miery stále prevládajú tradičné formy ako investovanie do akcií, dlhopisov, mien a pod. V poslednej dobe sa stále čoraz viac dostávajú do popredia alternatívne formy investovania ako investovanie do nehnuteľnosti, investovanie prostredníctvom tzv. hedge fondov, ktoré využívajú rôzne možnosti zhodnocovania peňazí alebo investovanie do private equity fondov. Počas obdobia posledných pätnástich rokov sa private equity ako forma finančného sprostredkovania stalo stredom záujmu aj pre akademické výskumy. Samotný výraz v jeho najširšom ponímaní vyjadruje investície v spoločnostiach, ktoré nie sú verejne kótované na burze.