Formovanie novej kvalitatívnej etapy vývoja globálnej ekonomiky - Balhar, Víťazoslav
Hodnotenie súčasnej úrovne vývoja ekonomickej globalizácie sveta. Kapitál, práca a pôda v súčasnej globálnej ekonomike. Príčiny vzniku globálnej finančnej krízy od 30. rokov 20. storočia. Stratégia riešenia svetovej globálnej krízy. Riešenie dôsledkov globálnej krízy.