Miesto a rola ropy na svetovom trhu energetických nosičov - Glavatskich, Maria
Charakteristika svetovej energetickej spotreby. Miesto a úloha ropy na svetovom trhu energetických nosičov. Svetová spotreba energie a podiel jednotlivých zdrojov v roku 1988, 1998 a 2006. Analytická správa svetového ropného trhu za rok 2008.