Výrobné segmenty a ich význam pre finančnú analýzu - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Vykazovanie segmentov podľa IFRS 8 - Prevádzkové segmenty. Cieľom vykazovania účtovných informácií podľa segmentov je poskytnúť používateľom účtovnej závierky informácie o rôznych typoch výrobkov, tovarov a služieb, ktoré sú oblasťou činnosti podniku, a o rôznych geografických oblastiach v ktorých pôsobí, a to s ohľadom na ich rôznu mieru ziskovosti, príležitostí na rast, budúcu prosperitu a riziko. Toto zhodnotenie má vyššiu vypovedaciu schopnosť ako pri posúdení agregovaných údajov.