Zdanenie príjmov (ziskov) z priamej podnikateľskej činnosti podľa medzinárodných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia - Brnová, Miroslava
Ustanovenia úpravy základu dane stálych prevádzkarní ako zahraničných závislých osôb, stanovenie nezávislých trhových cien týchto prepojených závislých osôb, tzv. transferové oceňovanie a v neposlednom rade aj určenie miestnej príslušnosti stálych prevádzkarní. 1. časť článku je v č.13/2009 tohto časopisu.