Inflácia z pohľadu mikroekonómie - König, Brian, 1983-
Inflácia z náhľadu mikroekonómie, konkrétne z pohľadu rovnováhy ceny na trhu daného tovaru. Inflácia - proces všeobecného zníženia hodnoty peňazí, ktoré sa odzrkadlí v raste celkovej cenovej hladiny, alebo trvalým znižovaním kúpnej sily peňazí. V prvej kapitole autor ukazuje ako môže ponukový šok vplývať na vývoj inflácie a v druhej časti zobrazuje prípad, kedy nebude dochádzať k zmene cien jednotlivých tovarov z dôvodu zmeny makroekonomického prostredia, ale jednoducho z tej príčiny, že cena daného tovaru nie je v rovnováhe a zatiaľ k nej len konverguje.