Zlato v polovině růstového cyklu ?
Silným faktorom pôsobiacim v prospech cien zlata je pravdepodobný nárast inflácie. Súčasná menová politika a peňažná zásoba. Zlato ako poistné portfólio proti inflácii. Cyklické trendy surovín a drahých kovov. Ťažba, dopyt a investície. Stabilná kúpna sila zlata.