Globálna kríza 2008 (bezpečnostné a ďalšie súvislosti a dôsledky v neekonomickom pohľade) - Škvrnda, František
Päť možných koncepcií hľadania koreňov globálnej krízy. Koniec neoliberálneho sna o neobmedzenom raste. Vybrané bezpečnostné aspekty krízy vo svetle širšieho chápania bezpečnosti. Porušenie vzťahu medzi rastom a rozvojom ako jedna z možných príčin krízy. Možné scenáre ďalšieho vývoja medzinárodných vzťahov a ich podmienenosť spôsobmi riešenia krízy.