Když se řekne "datové migrace" - Bardoň, Vlastimil
Rôzne príčiny migrácie dát a nástrahy pri sťahovaní súborov dát. Dôvody k zmenám verzií súborov s ktorými sa pracuje. Odlišnosť v spôsobe uloženia a nové dimenzie vnútornej logiky dát v systémoch. Transformácie nových verzií a nutnosť zachovať funkčnosť systému. Vybudovanie novej dátovej štruktúry a pilotné prevádzky. Konkrétne príklady.