Bezpečnostné hrozby súčasného sveta - Štefančíková, Michaela
Bezpečnostné hrozby súčasného sveta vnímané v kontexte postupujúcich globalizačných procesov a vývoja tzv. postmodernej spoločnosti. Nové - nevojenské bezpečnostné hrozby determinované vplyvom globalizácie. Choroby, hlad, úmrtia spôsobené násilnou činnosťou, environmentálne vplyvy. Otázka efektivity vojenských prostriedkov v oblasti eliminácie súčasných bezpečnostných hrozieb.