Vedecká tvorivá činnosť v kontexte autorského práva - Adamová, Zuzana
Sloboda tvorby a sloboda vedeckého bádania a umenia je zakotvená v Ústave Slovenskej republiky (čl. 43 ods. 1). Slovesné vedecké diela a platný autorský zákon v zmysle ustanovení Bernského dohovoru. Autorské práva (copyrightová výhrada) a vydavatelia diel. Preklady, citácie diel a citácie súdnych rozhodnutí. Právne postavenie a ochrana autorov.