Vývojové trendy trvalo udržateľného rozvoja energetických systémov - Pásztorová, Jana, 1960-
Nárast spotreby energie na celom svete, najmä v Číne a v Indii. Východisko - zvyšovanie energetickej efektivity v oblasti výroby energie ako aj jej konečnej spotreby. Trendy v Európskej únii. Závislosť vybraných členských štátov na dovoze zemného plynu z Ruska. Hlavné priority energetickej politiky Európskej únie. Súčasná štruktúra energetického mixu Európskej únie. Dôraz na obnoviteľné zdroje energie. Investičná náročnosť obnoviteľných energií.