Význam praxe pri vytváraní pedagogických kompetencií - Orbánová, Darina
Pedagogická prax je dôležitou súčasťou prípravy budúcich učiteľov a prispieva vo veľkej miere k získaniu ich základných pedagogických kompetencií. Kompetencie učiteľa ako súbor profesijných spôsobilostí a dispozícií, ktorými má byť učiteľ vybavený, aby mohol efektívne vykonávať svoje povolanie. Zložky kompetencie učiteľa. Druhy pedagogickej praxe.