Ekonomické paradigmy a súčasná hospodárska kríza - Staněk, Peter
Analýza znakov, príčin a súvislostí súčasnej ekonomickej krízy. Jednotlivé etapy krízy. Finančná kríza postupne prerástla do krízy jednotlivých odvetví, produkčného potenciálu, zamestnanosti, sociálnej politiky, sociálnych istôt a sociálnej deštrukcie. Civilizácia, čerpanie prírodných zdrojov a vzťah človeka k planéte Zem. Geopolitické prehodnotenie pólov svetového rozvoja a zmena kvalitatívnych štruktúr spoločnosti.