Megatrendy prvých dekád 21. storočia - Lysák, Ladislav
Skúmanie megatrendov a potreba poznania týchto javov, hľadanie prostriedkov eliminácie negatívnych dôsledkov nielen globalizácie, ale aj iných megatrendov. Nové výzvy na hlbšie poznávanie ekonomických, sociálnych a ekologických megatrendov prehlbujúcej sa globálnej krízy.