Smutný koniec "globálnej vojny s terorizmom" - Škvrnda, František
Jedna z najkontroverznejších aktivít politiky bývalého prezidenta USA Georga Busha ml. - globálna vojna s terorizmom. Kritika zamerania a spôsobu realizácie zahraničnej politiky G. Busha. Po nástupe Baracka Obamu na post amerického perzidenta - zmena dovtedy používaného pojmu na výnimočnú operáciu v zahraničí. Nové opatrenia, ktoré by mali napraviť najproblematickejšie kroky G. Busha. Správy o teroristických akciách.