Riziká sociálnej stratifikácie na Slovensku - Pauhofová, Iveta
Nerovnosť rozloženia príjmov v spoločnosti-príjmová nerovnosť-meraná cez GINI koeficient. Riziká a roviny sociálnej stratifikácie na Slovensku. Tlaky globalizácie a model sociálneho štátu. Polarizácia bohatstva a chudoby. Predpoklady znižovania regionálnej príjmovej diferenciácie.