Rizikový kapitál, jeho význam pre podnikateľský sektor v SR - Kopkáš, Peter
Rizikový kapitál je jednou z najúčinnejších foriem, ako podporiť malé a stredné podniky. Podkapitalizované malé a stredné podniky sa tak vďaka tejto forme investície môžu vyvíjať veľmi rýchlo. Vo väčšine vyspelých krajín sa to využíva, čo doposiaľ nie je často používané v SR. Tento finančný nástroj taktiež nie je príliš populárny medzi strategickými investormi.