Vklad pervogo rektora Sankt-Peterburgskogo universiteta Michaila Baludjanskogo v razvitie nauki i obrazovanija - Varchola, Michal
Význam Michaila Baludjanského, ktorý bol prvým rektorom univerzity v Sankt Peterburgu, ako aj ekonómom a právnikom, pre rozvoj česko-slovensko-ruských vedeckých a kultúrnych vzťahov.