Vzťah medzinárodného a európskeho práva na príklade bilaterálnych investičných zmlúv členských štátov EÚ - Budjač, Milan
Medzinárodnoprávna povaha bilaterálnych investičných zmlúv ako forma podpory a ochrany medzinárodných investícii, ich pozícia v kontexte uplatňovania európskeho práva – najmä pravidiel Spoločnej obchodnej politiky a voľného pohybu kapitálu. Analýza problematických ustanovení bilaterálnych investičných zmlúv. Analýza čl. 307 ZES ako rozhodujúceho ustanovenia upravujúceho vzťah medzinárodného a európskeho práva v spojení s problematikou bilaterálnych investičných zmlúv členských štátov EÚ.