Navrhované vzory ako inšpirácia pre rozoznávanie štruktúr a procesov v ekonomickom priestore - Polášek, Ivan
Návrhové vzory sú atraktívnou oblasťou poznatkov o efektívnych riešeniach problémov v objektovej a aspektovo orientovanej paradigme programovania. Predstavujú všeobecne známe riešenia často sa vyskytujúcich problémov a tým uľahčujú vývoj softvérovej aplikácie. Príspevok popisuje základnú množinu vzorov ako inšpiráciu pre hľadanie zaujímavých a opakujúcich sa štruktúr a procesov aj v ekonomickom priestore.