Dopady recesie na trvalo udržateľný rozvoj a sektor životného prostredia - Randík, Aladár
Svetový samit na tému Agenda 21 v Riu de Janeiro v r.1992 a trvalo udržateľný rozvoj (TUR). Výzvy na zachovanie kultúrneho a prírodného dedičstva. Rámcová dohoda OSN - ochrany životného prostredia (ŽP). Medzinárodné dohody na ochranu Zeme a starostlivosť o celú biosféru [KLINDA, J., ed.,1996, 2002, Moldan, 1993]. Stručný rozbor príslušných kapitol.