Vplyv kultúry na ekonomický rozvoj v Írskej republike - Némethová, Ildikó, 1974-
Stručná hospodársko-ekonomická charakteristika Írskej republiky. Historický pohľad na zaostávanie Írska. Írska modernosť. Nacionalizmus a katolicizmus v írskom kontexte. Stavebné kamene írskej prosperity.