Energetická politika Európskej únie - Woltemar, Richard
Zmluvné zakotvenie energetickej politiky EÚ. Súčasná energetická politika. Zelená kniha o európskej stratégii pre udržateľnú, konkurencieschopnú a bezpečnú energiu. Prioritné oblasti podľa Zelenej knihy Dobudovanie vnútorného európskeho trhu s elektrickou energiou a plynom. Zvyšovanie bezpečnosti dodávok na vnútornom trhu. Podpora inovácií pomocou strategického európskeho plánu energetických technológií. Jednotný prístup k riešeniu klimatických zmien. Energetické partnerstvá s producentmi a tranzitnými krajinami. Formovanie ucelenej energetickej politiky a jej ciele. Základné piliere spoločnej energetickej politiky EÚ.