Aspekty interkultúrnej komunikácie v globálnom hospodárskom prostredí - Helmová, Milena, 1954-
Predpokladom pre úspešný priebeh medzinárodných stretnutí je dokonalé zvládnutie mnohých aspektov interkultúrnej komunikácie, ako sú napr. osobitosti typické pre danú kultúru, znalosť, respektíve neznalosť kultúrnych odlišností alebo špecifická logika myslenia, vyplývajúca z kultúrneho prostredia atď. Súčasťou prípravy na spoluprácu so zahraničnými partnermi by mala byť kvalitná jazyková príprava a interkultúrny tréning.