Pohľad na históriu a vývoj francúzskej hospodárskej diplomacie - Majtánová, Katarína
Pohľad na fracúzsku diplomaciu. Politické vzťahy založené na obchodnej výmene. Integrácia hospodárskych otázok do diplomatických aktivít. Budovanie nových štruktúr. Rozšírenie aktivít štátu. Rastúci význam hospodárstva v medzištátnych vzťahoch. Administratíva zahraničných vzťahov do roku 1945.