Vývoj a súčasný stav v maloobchode Slovenskej republiky - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Dve protikladné roviny maloobchodu, ktoré významne ovplyvňujú vývoj a stav v maloobchode SR. Transnacionálne korporácie a ich významná úloha v medzinárodnom obchode a hybná sila globalizačných procesov. Nezávislý maloobchod s individuálnym vlastníkom ohrozený príchodom medzinárodných maloobchodných spoločností. Významné orgány a inštitúcie v oblasti vnútorného obchodu. EuroCommerce.