Amartya Kumar Sen - ekonom rozvoje a blahobytu, filozof svobody i bídy a hladu - Zemanová, Štěpánka
Pohľad na odború činnosť nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu z roku 1998 za významný prínos k výskumu základných problémov ekonómie blahobytu.