Profilovanie maloobchodu v súčasnom globálnom prostredí - Francová, Zuzana, 1971-
Všeobecná charakteristika obchodu, maloobchodu a predajne. Špecifiká obchodu. Hlavné vývojové trendy v obchode ako východisko formovania maloobchodu. Integrácia v oblasti vnútorného obchodu. Internacionalizácia v obchode. Globalizácia obchodu. Vývoj maloobchodných typov - životný cyklus maloobchodu. Typy maloobchodu s predajnými priestormi. Typy maloobchodu bez predajných priestorov. Systém marketingových metrík v maloobchode.