Dopravní systém a podmínky jeho fungování v nové ekonomice - Eisler, Jan
Charakteristika ekonomiky dopravy a dopravného systému. Predpoklady vývoja ponuky a dopytu po preprave. Prepravné služby ako faktor rozvoja spoločnosti a podnikov. Špecifikácia nevyhnutnej úrovne prepravných služieb v spoločnosti. Doprava založená na harmonizovaných podmienkach dopravného podnikania. Rozvoj dopravných ciest a zdroje ich financovania.