Vzťah zvukovej a grafickej roviny nemeckého jazyka - Adamcová, Lívia
Fungovanie nemeckého jazyka a všetkých jeho prejavov z ortoepického a ortografického hladiska. Analýza najmenších jazykových jednotiek v nemčine a ich kombinácia v spojitosti s normou jazyka a ich porovnávanie. Význam hovorenej formy jazyka, ktorá zohráva v súcasnosti dôležitejšiu úlohu ako jej písomná podoba.