Vplyv ruského jazyka a postavenie ukrajinského jazyka v 19. a v 20. storočí na Ukrajine - Dziváková, Michaela, 1979-
Vplyv a používanosť ruského a ukrajinského jazyka na Ukrajine v jednotlivých obdobiach 19. a 20. storočia. Postoj vládnej vrstvy voči týmto jazykom a príčiny zásahov do štruktúry a fungovania ukrajinského jazyka.