Fenomén migrácie na začiatku 21. storočia - Zorkóciová, Otília, 1954-
Rastúci význam fenoménu migrácie v období prebiehajúcej globalizácie. Charakteristika jej príčin a dôsledky na začiatku 21. storočia, z hľadiska historickej podmienenosti aj možných dosahov na zmeny hostiteľského regiónu.