Sémantická analýza substantívnej časti verbo-nominálnych spojení v súčasnom nemeckom ekonomickom texte - Seresová, Katarína, 1967-
Skúmanie sémantického významu substantívnej časti verbo-nominálnych spojení v súčasnom nemeckom ekonomickom texte. Substantíva sa rozdeľujú podľa ich sémantického významu, ktorý vyjadrujú v rámci verbo-nominálnych konštrukcií. Jednotlivé konkrétne substantíva sa spájú do verbo-nominálnych konštrukcií nielen s jedným funkčným slovesom, ale aj s viacerými funkčnými slovesami, čím vytvárajú sériu rozličných a významovo odlišných lexikalizovaných verbo-nominálych spojení.