Globalizácia, zahraničné investície a zdaňovanie nadnárodných spoločností - Simonidesová, Jana, 1968-
Globalizácia v zdaňovaní - daňová globalizácia. Vzájomné prepojenie moderných trendov v zdaňovaní s osobitnými špecifikami každého štátu - ideálna daňová politika štátu. Hlavné problémy cezhraničného zdaňovania. Spoločný konsolidovaný firemný daňový základ (CCCTB), jeho výhody, nevýhody a riziká. Priame zahraničné investície a zdaňovanie. Dôvody zavedenia daňových stimulov, daňové stimuly a Slovensko. Dopady zavedenia daňových úľav.