Potenciál využitia biomasy pre rozvoj vidieka - Prividiová, Eva, 1952-
Koncepcia využitia biomasy pre rozvoj vidieka. Rastlinná produkcia pre energetické účely môže v blízkej budúcnosti byť dôležitou alternatívou pre výrobu potravín. Naopak, hlavný problém spojený s organizáciou trhu biomasy je na miestnej a regionálnej úrovni. Začínajúc od výrobcov a končiac kupujúcimi biomasy. Primárne výhody zaradenia takéhoto systému zahŕňa rozvoj miestneho trhu energie biomasy a udržiavanie ich efektívnej činnosti, základné využívanie miestnych zdrojov biomasy pre výrobu zelenej energie, spustenie vhodného rozvoja inžinierstva pre využitie sily biomasy ako prvok pre trvalý rozvoj vidieka.