Tendencie vývoja koncentrácií v európskom priestore - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Náčrt tendencií vývoja počtu, charakteru ako aj kontroly procesu koncentrácií prebiehajúcich na európskej úrovni, a to na základe analýzy širších minulých ako aj súčasných ekonomických a právnych súvislostí. Európsky priestor je chápaný ako priestor Európskeho spoločenstva, v rámci ktorého je proces koncentrácií regulovaný komunitárnymi právnymi predpismi priamo aplikovateľnými na jednotlivé členské štáty.