Energetická bezpečnosť a obnoviteľné zdroje energie - Kollár, Vojtech
Energetická situácia v Slovenskej republike. Ruská federácia - hlavný partner v dovoze energetických zdrojov. Nedostatočné využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Energetická situácia v Európskej únii. Hlavné zdroje energie - ropa, zemný plyn a uhlie. Snaha EÚ o zníženie emisií skleníkových plynov. Využívanie obnoviteľných zdrojov energie - Zelená kniha EÚ. Spotreba energie podľa druhu paliva v krajinách EÚ v roku 2006.