Využitie Pareto modelu pri modelovaní katastofických rizík - Marko, Peter
Jedným z najväčších problémov pri katastrofických rizikách je nedostatok údajov, keďže ide o veľmi zriedkavé javy. V tomto prípade by jedným z riešení mohlo byť využitie modelovania. Prostredníctvom dostatočne presných a jednoduchých modelov je možné simulovať škody a stanoviť adekvátnu cenu za poistné alebo zaistné krytie.