Univerzita ako miesto celoživotného vzdelávania v spoločnosti založenej na vedomostiach - Strhan, Rastislav, 1968-
Stav a budúcnosť vysokoškolského vzdelávania a strategické koncepcie integračných zoskupení. Štruktúra ponúkaného vzdelania a potreby praxe. Informačný obsah vzdelávania v súčasnej a znalostne orientovanej spoločnosti. Flexibilita vysokoškolského prostredia pri poskytovaní štúdia. Spolupráca a rozvoj ďalšieho vzdelávania.