Finančná kapacita obce ako determinant rozvoja - Žárska, Elena, 1955-
Finančná a daňová sila a jej vývoj v podmienkach slovenských obcí. Podielové dane, miestne dane a dotácie ako stabilné príjmy obce. Finančná kapacita a rozvoj obce. Využívanie rozpočtu samosprávy ako nástroja trvalo udržateľného rozvoja. Príjmy a výdavky rozpočtov obcí v SR za obdobie rokov 1997-2007. Postavenie a rozvoj malých obcí.