Aktuárske modely pre poistenie kritických chorôb - Škrovánková, Lea, 1954-
Nemocenské poistenie a spôsob výpočtu dávok v sociálnom systéme. Charakteristika nemocenského poistenia. Súkromné poisťovne - metódy a formy ohodnotenia rizík. Poistenie kritických osôb a eliminácia možnosti zneužitia poistenia. Viacstavové modely a Markovove procesy. Získanie údajov a pravdepodobnosť výskytu kritickej choroby.