Použitie alternatívnych spôsobov obrábania pôdy pre zachovanie trvalo udržateľného poľnohospodárstva - Šoltysová, Božena
Cieľ trvalo udržateľného poľnohospodárstva - udržať a zlepšiť dlhodobú úrodnosť pôdy a jej ekologickú funkciu, zvyšovať obsah organickej hmoty a humusu v pôde. Zhodnotenie zmien obsahu a kvality humusu vplyvom rozdielneho spôsobu spracovania pôdy v dlhodobom časovom horizonte.